شما در حال مشاهده نسخه موبایل وبلاگ

آنتی اسکالانت

هستید، برای مشاهده نسخه اصلی [اینجا] کلیک کنید.

آنتی اسکالانت

معرفی آنتي اسكالانت :

آنتي اسكالانت به علت همراه داشتن نمک های محلول در آب ورودی همچون: کربنات کلسیم(CACO3) ،سولفات کلسیم (CASO4)،سولفات باریم(BASO44) و… به سیستم تصفیه آب به روش اسمز معکوس و آب شیرین کن این نمک ها باعث رسوب گذاری در روزنه های میکرونی ممبران ها می گردند که در نهایت باعث گرفتگی روزنه های ممبران خواهد شد. به همین دلیل جهت پیشگیری از رسوب گذاری این نمک ها در روزنه های ممبران ها به نسبت دوز مناسبی (با توجه به طراحی سیستم تصفیه آب)مواد ضد رسوب تحت عنوان آنتی اسکالانت به آب ورودی سیستم تصفیه آب اضافه می شود.

معايب آنتي اسكالانت نامرغوب

معایب استفاده از آنتی اسکالانت نا مرغوب باعث کم شدن میزان تولید ، افزایش درصد نمک های محلول در آب تولید (افزایش TDS آب تولیدی)، بالا رفتن فشار بر پمپ های طبقاتی و کاهش طول عمر پمپ و بالا رفتن برق مصرفی ناشی از افزایش میزان آمپر ، باعث شستشوی متعدد ممبران ناشی از گرفتگی و در آخر کاهش طول عمر در ممبران ها و تعویض زود هنگام آن می شود.

با توجه به کارایی خیلی بالای آنتی اسکلانت که باعث کاهش رسوب های موجود در آب می شود، در صنعت آب و سیستم های اسمز معکوس کارایی خیلی زیادی دارد. حال میزان مصرف ، عملکرد و کاربرد آنتی اسکالانت با توجه به نرم افزار های شرکت سازنده و همچنین کیفیت آب ورودی به دستگاه های اسمز معکوس محاسبه و طراحی می شود و در اختیار مصرف کنندگان قرار داده می شود.

فواید استفاده از آنتی اسکالانت در سیستم های اسمز معکوس :

به دلیل پدیده رسوب (scale) و گرفتگی (fouling) در سطح ممبران ها سرمایه گذاری بر مواد شیمیایی آنتی اسکالانت برای نگهداری از سیستم اسمزمعکوس اهمیت زیادی دارد .

رسوب ها به طور گسترده از مواد معدنی مانند کربنات کلسیم (CaCO3)، سولفات کلسیم (CaSO4)، سولفات باریم (BaSO4)، سولفات استرانسیم (SrSO4) و… به وجود می آیند. نمونه‌ هایی از رسوب های غیر متداول ولی به همان اندازه مشکل‌ زا از جمله رسوب های سیلیکا (SiO2) و فلورید کلسیم (CaF2) هستند.

ضرر های پدیده رسوب و گرفتگی روی ممبران ها:

- کاهش عمر ممبران و تعویض زودهنگام و در نتیجه از بین رفتن آن

- کم شدن تولید و کیفیت آب تصفیه شده

- بالا رفتن هزینه بهره برداری از دستگاه اسمز معکوس

احیاء آنتی اسکالانت و پیشگیری از رسوب گذاری :

بالا رفتن حجم و ضخامت رسوب ها با طی زمان باعث کم شدن جریان آب می شود . برای از بردن یا کم کردن موادی که روی ممبران ها می نشیند از آنتی اسکالانت های اسمز معکوس استفاده می شود. آنتی اسکالانت به آلاینده ای موجود در آب وصل می شوند و از اتصال و چسبندگی آنها به سطح ممبران پیشگیری می نماید، آنتی اسکالانت آلاینده ها را از درون ممبران گذر داده و همراه پساب از سیستم خارج می کند.

1